Toimipisteet ja tekijät

Turku

Ville Laakso - Maanala

Toimitusjohtaja, FT Ville Laakso

Laaksolla on monipuolinen yli 25 vuoden kokemus erilaisista arkeologisista maastotöistä Pohjanmaalta Laatokan rannoille. Laakso on toiminut aiemmin yliopiston, museoiden ja yksityisen sektorin palveluksessa ja muun muassa arkeologisten kenttätöiden opettajana yliopistossa. Laakso on Suomen tietokirjailijat ry:n jäsen.

Julkaisuja: https://utu.academia.edu/VilleLaakso

Ota suoraan yhteyttä: laakso@maanala.fi
puh. 050 555 6312

Juha Ruohonen - Maanala

Arkeologi FM Juha Ruohonen

Ruohosella on yli 20 vuoden kokemus arkeologisista kenttätöistä kuntatason perusinventoinneista pieniin asemakaava-alueen tutkimuksiin. Selvitystöiden lisäksi Ruohonen on tehnyt useita tieteellisesti merkittäviä ja runsaasti julkisuutta saaneita arkeologisia kaivauksia eri puolilla Suomea. Tiedon popularisointi suurelle yleisölle sekä yliopistotasoinen opetus arkeologiassa ja historiassa ovat Ruohosen ydinosaamista.

Julkaisuja: https://utu.academia.edu/JuhaRuohonen

Ota suoraan yhteyttä: ruohonen@maanala.fi
puh. 050 449 5231

Jasse Tiilikkala - Maanala

Arkeologi FM Jasse Tiilikkala

Tiilikkala on työskennellyt erilaisten arkeologisten kenttätöiden parissa vuodesta 2005 lähtien. Hän on johtanut pelastuskaivauksia sekä tehnyt tieteellisiä tutkimuksia eri puolilla Suomea muiden muassa rautakauden ja historiallisen ajan kohteilla.

Ota suoraan yhteyttä tiilikkala@maanala.fi
puh. 041 544 7273

Lahti

Arkeologi FT, Dos. Hannu Takala - Maanala

Arkeologi FT, Dos. Hannu Takala

Takalalla on yli 35 vuoden kokemus arkeologisista kenttätöistä erityisesti kivikautisilla ja sotahistoriallisilla kohteilla eri puolilla Etelä-Suomea ja Karjalan kannasta. Koulutukseltaan Takala on myös historian opettaja ja hän toimii arkeologian dosenttina Turun yliopistossa.

Julkaisuja: https://www.utu.fi/en/people/hannu-takala

Ota suoraan yhteyttä: hannu.takala@maanala.fi
puh. 050 301 2385

Johanna Rahtola - Maanala

Arkeologi, FM Johanna Rahtola

Rahtolalla on monipuolinen yli 15 vuoden kokemus arkeologisista tutkimuksista eri puolilta Suomea. Hän on työskennellyt myös kansainvälisissä tutkimushankkeissa Norjassa, Venäjällä ja Kreikassa. Viime vuodet Rahtola on keskittynyt erityisesti kaavainventointeihin ja arkeologisiin valvontatöihin.

Ota suoraan yhteyttä: johanna.rahtola@maanala.fi
puh. 045 342 5934

Oulu

Arkeologi, FM Arttu Tokoi

Tokoi on tehnyt arkeologisia kenttätöitä vuodesta 2015 lähtien. Hän on työskennellyt eri puolilla Suomea muun muassa rautakauden ja historiallisen ajan kaivaustutkimusten parissa. Viime aikoina Tokoi on keskittynyt inventointeihin ja valvontoihin. 

Ota suoraan yhteyttä: a.tokoi@outlook.com